Home | Contact | Sportlaan 2, 3257 XN Ooltgensplaat

JO 13 2 verslagen 2016-2017

Wedstrijdverslagen:

OFB JO13-2 - Poortugaal JO13-6 3-2
Als de doeltjes van de vorige wedstrijd achter de omheining zijn gezet wordt de tos gewonnen door de aanvoerder van Portugaal. Hij kiest voor de aftrap en OFB verkiest te blijven staan. En zo mag Portugaal om 10.15 uur aftrappen voor de wedstrijd. OFB zet gelijk aan en weet de tegenstander gelijk af te troeven. Namelijk in de tweede minuut is het Jeroen die de bal voor het eerst in deze wedstrijd in de netten schiet. En zo is het OFB wat zeer vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt. Portugaal is nu ook wakker en de mannen peppen elkaar op en zo ontstaat er een prettige en zeker sportieve wedstrijd. De eerste helft is het wel OFB die de meeste kans weet te creëren maar verzilveren wordt niet gedaan. Beide teams ploeteren door maar resultaten worden niet geboekt. En met deze kennis gaan beide teams de rust in. De tweede helft begint Portugaal sterk aan de wedstrijd en zet OFB even goed onderdruk. 6 OFB weet met hang en vliegwerk de gelijk maker te voorkomen. Als we halverwege de tweede helft zijn is de conclusie dat het spel goed over en weer gaat en beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar dan is daar ineens OFB in de 17e minuut, Stijn weet nu wel de kans te verzilveren en zo staan de mannen ineen iets rianter voor. OFB zit nu in een fase dat ze willen en dan is het weer Stijn die gevaarlijk kan worden en zo de 3/0 binnen kan schieten. Portugaal zet nu ineens aan en geven zeker niet op. OFB en de supporters moeten billen knijpen als de laatste 10 minuten gespeeld worden want Portugaal zet een tandje bij en weten in de 24e en 28e minuut en tegendoelpunt te maken. Met nog twee minuten te gaan is de druk van Portugaal groot en OFB verzet zich met hand en tand. En dan is daar het verlossende fluitsignaal en is de winst binnen.
OFB JO13-2 - SHO JO13-7 3-3
Nadat de penalty’s bij de vorige wedstrijd waren genomen kon de wedstrijd gestart worden met de tos. De tos werd gewonnen door SHO en zij kozen er voor om van kant de wisselen om zo er voor te zorgen dat de laag staande zon in hun voordeel zou uitpakken. Door deze keuze mocht OFB aftrappen voor de wedstrijd. De wedstrijd gaat gelijk op en al snel blijkt dat dit een leuke, goed opgaande strijd zou worden. Maar in de derde minuut van de wedstrijd kan SHO de bal voorgeven voor ons doel. Er staan genoeg verdedigers van OFB maar één van de mannen wil de bal wegspelen maar erg ongelukkig wordt de bal geraakt en floept zo het eigen doel in. Onze mannen herpakken zich en gaan er voor. De inzet van het spel van OFB wordt dan ook beloont als Joey door kan komen voor het doel van SHO. En zo in de 13e minuut van de wedstrijd de stand gelijk te trekken en zo de wedstrijd weer open gooit. OFB ruikt dat er meer in zit en blijft nu aanzetten en mooie aanval wordt opgezet als de bal bij Ollie komt. Hij neemt de bal heerlijk op de slof en weet de bal schitterend over de keeper binnen te schieten. OFB is sterk in deze fase van de wedstrijd en blijft aanzetten. SHO kan ook gevaarlijk worden maar gelukkig is Levy in goeden doen en duikt een bal uit de hoek, en 1 op 1 op de keeper is hij ook scherp. Hij laat zich niet gek maken het houd de bal steeds uit de netten. In de laatste minuut van de eerste helft komt OFB weer goed door en nu is het Cedric die zijn foutje kan herstellen en bal over de keeper het doel in plaatst. Zo gaan de mannen met een riante voorsprong de rust in. De tweede helft begint OFB sterk maar de bal wil er gewoon niet in. Diverse goeie aanvallen stranden in een achter bal en zelfs is er een kans voor open doel, maar ook nu gaat de bal rakelings naast. De scherpte van de eerste helft mist nu om de echte genadeslag uit te delen. Langzaam aan komt SHO terug in de wedstrijd maar OFB houdt de rechter kant goed dicht. De “girlpower” van Brit en Michelle zorgt er voor dat er daar weinig gevaar ontstaat. In de 16e minuut van de tweede helft heeft SHO een corner de bal komt voor en heel gemeen wordt de bal nog aangeraakt en hobbelt zo de korte hoek in. OFB werd op het verkeerde been gezet. SHO voelt dat er meer te halen is en blijft nu gevaarlijk. In de 26e minuut wordt de gelijkmaker gescoord. Dan is het de laatste vier minuten billen knijpen voor OFB om er niet te verliezen en dan klinkt het eindsignaal en is er toch nog een puntje gepakt.
OFB JO-13-2 - SNS JO-13-1G 1-7
Voor aanvang van de wedstrijd was het even wachten op de strafschoppen reeks van de JO11 wedstrijd. Maar toen dit klaar was en de doeltjes waren verwijderd kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. De tos werd gewonnen door SNS en zij kozen voor de aftrap. De aftrap is genomen en al snel zou blijken dat SNS de betere van de twee ploegen zou zijn. Want in de derde minuut van de wedstrijd weet SNS de openingstreffer op hun conto te brengen. OFB probeert wel wat maar komen er maar moeizaam aan en zo is de tweede tegendoel in de 9e minuut van de wedstrijd. SNS is op stoom en in de 11e minuut is de 0 tegen 3 een feit. Ook nu probeert OFB zich te herpakken en dat lukt nu even met vlagen. Maar een echte dreiging kan OFB niet maken. En zo is het in de 18e minuut van de wedstrijd dat SNS weer de bal in ons net weet te schieten. De aftrap wordt genomen door OFB maar de bal is alweer bij SNS en binnen een minuut is het vijfde tegendoelpunt binnen geschoten. Tegen het einde van de eerste helft mag SNS de score nog 1 keer bijstellen. En zo is de ruststand 0-6. De tweede helft geeft ineens een ander beeld. OFB komt goed uit de start blokken en kunnen nu zelfs het spel even bepalen. OFB weet soms echt gevaarlijk worden maar de bal wil er nog niet in. In de 7e minuut van de tweede helft wordt het werken beloond met een treffer van OFB. En zeer netjes ingeschoten bal. Lange tijd gaat de strijd redelijk gelijk op. Zo gaat het spel dan ook over en weer. SNS wordt het nu wat meer moeilijk gemaakt en is de weg naar ons doel wat minder makkelijk te begaan. Toch weet SNS in de 18e minuut nog 1 keer door te komen en een doelpunt te scoren. In de eindfase van de tweede helft is OFB veel voor het doel van SNS te vinden. Dan ineens een schot op het doel maar een verdediger van SNS tikt de bal met zijn arm uit het doel en de bal gaat op de stip. De keeper staat klaar als de bal wordt ingeschoten maar de keeper van SNS duikt de bal eruit. Zo blijft de eindstand op 1 tegen 7.